«Πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας, τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα», έλεγε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ο Έκτωρ Νασιώκας, εκ των βουλευτών που άσκησαν την οξύτερη κριτική αφού από την αρχή της ομιλίας του σχολίασε πως «δεν είναι ο γιαλός στραβός, εμείς αρμενίζουμε στραβά».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι μόνο αν αποτύχει η κυβέρνηση σωτηρίας, «τότε να πάμε σε εκλογές. Άλλωστε, εκεί θα συρθούμε σε λίγους μήνες».

Σχολιάζοντας δε την κίνηση των 16 βουλευτών, τη χαρακτήρισε αυτονόητη προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνω όμως τη λυσσώδη αντίδραση του μηχανισμού».

Στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Καρύδης σχολίασε: «Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες. Δεν μπορούμε να τους πείσουμε».

Ο Λάμπρος Μίχος απηύθυνε «δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται» και πρότεινε «να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους. Είναι αβελτηρία ότι δεν ελέγξατε τη φοροδιαφυγή. Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκρατικοί και σοσιαλιστές, πρέπει να ζούμε ως τέτοιοι».