Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής ζητά ο Αλ. Κοντός

Αλλά απαιτεί να αποτελείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:45
03/05/2011
Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής ζητά ο Αλ. Κοντός
loading

Το αίτημά του για ενεργοποίηση του άρθρου 86, παρ.5 του Συντάγματος για την σύσταση Ειδικής Επιτροπής, από ανώτατους δικαστικούς, προκειμένου να ελεγχθεί στην ουσία της η κατηγορία που του αποδόθηκε για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, επανέφερε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.

Ο κ. Κοντός ζητάει τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής να είναι αποκλειστικά και μόνο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι θα επιλεγούν με κλήρωση και δηλώνει ότι αποδέχεται την τοποθέτηση στη θέση του προεδρεύοντος της Επιτροπής ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, με την προϋπόθεση αυτός να κληρωθεί.

Με δεδομένο ότι ο Κανονισμός της Βουλής αφήνει να εννοηθεί ότι η Επιτροπή μπορεί να είναι μικτή -με συμμετοχή δηλαδή και βουλευτών- ο κ. Κοντός γνωστοποιεί ότι δεν θα δεχθεί η Επιτροπή να μην αποτελείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, και θα επαναφέρει το αίτημα «όταν οι συνθήκες επιτρέψουν τη δίκαιη, αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει