Την ανάγκη χάραξης κοινής μεταναστευτικής πολιτικής με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Λαμπάκη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει κοινή μεταναστευτική πολιτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι διαφορετικά όλο το πρόβλημα που λέγεται Μεσόγειος, ιδιαίτερα τώρα με τη φωτιά, που έχει ανάψει στην Αραβία και τη βόρεια Αφρική, θα είναι τόσο μεγάλο που θα τρίβουμε τα μάτια μας, αν η Ευρώπη δεν έχει μια κοινή ενιαία γραμμή».

Ήδη, όπως ανάφερε, έχει μιλήσει με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία και την Ισπανία και όλοι συμφωνούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών, όπως η FRONTEX, που θα αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα το οποίο έχει τεράστιες διαστάσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία τάση για κοινή μεταναστευτική πολιτική, καθώς θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μετανάστες από περιοχές, όπως το Σουδάν και το Τσάντ, που βρίσκονται πίσω από τον κύκλο της φωτιάς στην Αραβία και τη βόρεια Αφρική, δεν θα φθάσουν στη θάλασσα και από εκεί στην Κύπρο, την Μάλτα την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θράκη ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Ο κ. Άνθιμος μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που βιώνουν οι Θρακιώτες, και επισήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπάρχει έντονο μεταναστευτικό ρεύμα των νέων ανθρώπων προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.