Απόλυτα ενταγμένη στο πασχαλινό πνεύμα των ημερών ήταν η επιχειρηματολογία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη κατά της καταδίκης του και σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

«Κινδυνεύω να χάσω τη θέση μου για 1.000 ευρώ όταν οι ένοχοι της Siemens, των υποβρυχίων και των ομολόγων που κατασπατάλησαν και καταχράστηκαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι, αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να με φιμώσουν κάνουν λάθος, ο Χριστός σταυρωμένος ανέστη, εμείς που είμαστε ζωντανοί δεν θα αναστηθούμε;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, αντικαθιστώντας τη δικαιοσύνη με την… Παναγία.

«Η Παναγία θα με δικαιώσει», είπε…

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ο κ. Ψωμιάδης επανέλαβε πολλές φορές το σεβασμό του προς τη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο μόλις η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης καθαρογραφεί.

Ο Περιφερειάρχης κατήγγειλε πως τιμωρείται για χίλια ευρώ εξηγώντας πως η προηγούμενη διοίκηση της τότε Νομαρχίας είχε επιβάλει το πρόστιμο των 89.000 ευρώ στον πρατηριούχο υγρών καυσίμων κι εκείνος το μείωσε έπειτα από συμβουλή της νομικής υπηρεσίας του δήμου και καθώς ο καταδικασμένος επαγγελματίας πέθαινε.

Ο κ. Ψωμιάδης διέψευσε πως είναι έκπτωτος και σε αργία χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για όλους όσοι έγραφαν σχετικά με αυτό στα blogs, όπως είπε. Πίσω από την υπόθεση αυτή ο κ. Ψωμιάδης βλέπει μια επιχείρηση φίμωσης της φωνής της Μακεδονίας: «Κάποια βρωμοσκούληκα, αρουραίοι, αδελφάτα, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους να ξέρουν πως δεν θα φιμωθεί η φωνή της Μακεδονίας», είπε και πρόσθεσε αλά Μπρους Γουίλις: «Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά από κάποια σκουλήκια».

Ο κ. Ψωμιάδης κατήγγειλε «πολιτική δίωξη» σε βάρος του διευκρινίζοντας πως δεν εννοεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά και την επίσημη Ν.Δ., αλλά μεμονωμένα πρόσωπα από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί αύριο το πρωί. Τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες.

Σε ερώτηση αν θα κάνει κάποια πολιτική κίνηση ή πολιτικό κόμμα, ο Π. Ψωμιάδης απάντησε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενωμένη, πατριωτική, μεγάλη κεντροδεξιά και γι αυτό θα έχει να πει περισσότερα σε λίγες μέρες.
«Ανήκω στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, όποιος άλλος θέλει να έρθει κοντά μου να έρθει στη μεγάλη κεντροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε ωστόσο και το ενδεχόμενο σχηματισμού κάποιας κίνησης λέγοντας πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό της πατρίδας και της κεντροδεξιάς.

Το πασχαλινό παραλήρημα του κ. Ψωμιάδη έκλεισε με τον «Γολγοθά» τον οποίο ανεβαίνει τώρα, όπως είπε, ενώ αναγνώρισε πως «τέτοιες αποφάσεις τον απογειώνουν πολιτικά».

Για την ιστορία, η υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο Π. Ψωμιάδης, αφορούσε τη μείωση εκ μέρους του χρηματικών προστίμων σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος νόθευε συστηματικά τα καύσιμα που διέθετε προς πώληση με τη μέθοδο του αποχρωματισμού. Ως νομάρχης Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης αποφάσισε, στις αρχές του 2005, τη μείωση των προστίμων που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση στη Νομαρχία από 89 σε 5 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε το βίντεο