«Χείρα βοηθείας» δίνουν στην κυβέρνηση οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ζητούμενο του οικονομικού επιτελείου είναι η πίεση προς τις τράπεζες προκειμένου να διοχετεύσουν ρευστό στην αγορά.

«Κάθε συνετός πολίτης αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρών τραπεζών, όχι όμως βλαπτικών για την οικονομία τραπεζών. Όχι των τραπεζών που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Το πράγμα στην χώρα μας έφτασε στο απροχώρητο.
Δεν πάει άλλο», σημειώνουν οι οκτώ στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς το Γιώργο Παπακωνσταντίνου και καλούν την κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά έτσι ώστε να αναγκαστούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά».

Χρησιμοποιούν αρκετά αιχμηρό ύφος, αφού κάνουν λόγο για «τοκογλυφική πολιτική» των τραπεζών, ενώ κατηγορούν και την Τράπεζα της Ελλάδας ότι είναι «ανίκανη να παρέμβει, απλώς παρούσα και ουσιαστικά συνένοχη».

Στο στόχαστρο των βουλευτών βρίσκονται και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που «ανοίγουν αφειδώς τις κάνουλες του δημοσίου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για την ενίσχυση των τραπεζών».