Τις προτάσεις για τον αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών και την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στις δικαιοπραξίες σε αυτές εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφορμή για τη διαβίβαση του εγγράφου έδωσε η κατάθεση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την άρση του χαρακτηρισμού «παραμεθόρια περιοχή» για τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός, για παράδειγμα του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου για λόγους ασφαλείας», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει ότι το σχετικό ζήτημα εμπίπτει στο κοινό αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Ο βουλευτής ανέφερε σε ερώτησή του ότι οι ξένοι που προέρχονται από μη κοινοτικές χώρες και θέλουν να αποκτήσουν κατοικία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, έχουν να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, επειδή οι περιοχές έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριες.