Κριτική στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα άσκηση η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι ο κ. Προβόπουλος καταγράφει με ρεαλισμό την πραγματικότητα και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση καθυστερεί, η ΝΔ λαϊκίζει, η παραδοσιακή αριστερά υπονομεύει την προσπάθεια. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δε θέλουν να την ακούσουν, γιατί δυστυχώς δε θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος που είναι αναγκαίο για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος του λαού και του έθνους».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος λέει σήμερα τα αυτονόητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν προχωρήσει ταχύτερα στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους για να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, με ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια και μείωση του ελλείμματος έως το 2014 μεγαλύτερη από ό,τι προβλέπεται τώρα».

Επιπλέον η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η Τράπεζα την Ελλάδος λέει ότι οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από το μνημόνιο, ότι αυτή η πορεία θα είναι μακρά και ότι είναι αναγκαίος ο ταχύτερος περιορισμός των δημοσίων ελλειμμάτων και για αναπτυξιακούς λόγους.

«Ζητά εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ανατρέψουν παρωχημένες δομές και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστική λειτουργία της οικονομίας και διαπιστώνει ότι όσο πιο γρήγορα και σωστά προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η ανάπτυξη», πρόσθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.