Υπέρ της ύπαρξης και της διατήρησης των διοδίων τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει γενικευμένη αντίδραση με μη πληρωμή των διοδίων και πρόσθεσε πως όσοι θεωρούν ότι είναι υψηλό το κόμιστρο, μπορούν να ασκήσουν κριτική ή να προβούν σε άλλες δράσεις.

Ο υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του έκθεση του οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης από τον Μάιο του 2010, από την οποία προκύπτει ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός να περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο, την οποία όπως είπε, θα καταθέσει και στη Βουλή.

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα της αποπληρωμής του δανείου και την επέκταση του προγράμματος σταθερότητας έως το 2015 υποστήριξε πως υπάρχουν τρόποι νομιμοποίησης μέσω της Βουλής, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί η συναίνεση όλων των κομμάτων, χωρίς πάντως να αποκλείσει το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να επιδιώξει εκλογές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από το πολιτικό κόστος, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα των αποφάσεων που λαμβάνονται, εκτιμώντας ότι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, παράγει ρευστότητα, που δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα.