«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναδιατύπωσε πλήρως τις διατάξεις αυτές και τις έχει, ήδη, στο χέρια του ο υπουργός των Οικονομικών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, σχετικά με τις ρυθμίσεις για αυστηροποίηση των ποινών για τη φοροδιαφυγή.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο Χ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι ο ρόλος του οικονομικού εισαγγελέα θα είναι εποπτικός και παρεμβατικός, σημειώνοντας «οι αρμοδιότητες θα είναι ο συντονισμός όλων. Απλώς, η διάταξη την οποία έχουμε επεξεργαστεί, είναι κάπως – ας πούμε – διαφορετική από την αρχική διάταξη, την οποία έχει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών. Ναι, βεβαίως θα υπάρχει οικονομικός εισαγγελέας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «θα είναι εισαγγελέας Εφετών ή αντιεισαγγελέας Εφετών, θα επικουρείται από εισαγγελείς Πρωτοδικών, θα έχει ειδικό γραφείο από εμπειρογνώμονες – οι οποίοι θα βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης – που θα τον στηρίζουν και θα έχει την εποπτεία όλου αυτού του συστήματος ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Σε ό, τι αφορά το αυτόφωρο για τα φορολογικά αδικήματα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε μεταξύ άλλων ότι «το διαμορφώσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σεβασμός των θεμελίων και των δογμάτων της ελληνικής ποινικής επιστήμης. Και έγινε καλά».