Άνθρωπος χαμηλών τόνων, εργατικός, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τους κινδύνους που κρύβουν οι μυστικές αποστολές, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, μιλά στο newsbeast.gr μία ημέρα μετά την επιστροφή του από την Αίγυπτο.

Ο κ. Δόλλης επιβιβάσθηκε (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο σε αποστολές) σε ένα εκ των τριών C 130 με προορισμό την Αίγυπτο. Και γύρισε πίσω το απόγευμα μαζί με τους 155 Έλληνες που ζητούσαν τον επαναπατρισμό τους.

«Όταν έχεις ρευστότητα, δεν μπορείς να βγάζεις αποφάσεις. Αυτά που λες σήμερα, δεν υπάρχουν αύριο. Αυτό που περιμένουμε να δούμε, είναι η διαδήλωση της Παρασκευής και πως αυτή θα εξελιχθεί μετά την ανακοίνωση του Χόσνι Μουμπάρακ αλλά και πως αυτή θα λήξει» αναφέρει ο υπουργός.

Για να τονίσει:

«Όταν έχεις κόσμο στους δρόμους και έχεις ένα στρατοκρατούμενο καθεστώς, πάντοτε θα έχεις επεισόδια. Η πρόθεσή μας είναι να δούμε κατά πόσο θα είναι ήρεμη η κατάσταση μετά την ανακοίνωση του Μουμπάρακ ή τι θα γίνει την Παρασκευή που θα υπάρχει μεγάλος όγκος».

Ο κ. Δόλλης πάντως ξεκαθαρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμούν αιτήματα που ζητούν επαναπατρισμό, αλλά αν υπάρξουν, η ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει.
«Σ’ αυτά τα πράγματα αντιδράς όταν υπάρχουν αιτήματα ομογενών μας που είναι εγκλωβισμένοι ή που φοβούνται. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αίτημα επαναπατρισμού ομογενών μας. Αντιμετωπίσαμε το αίτημα. Θέσαμε το σχέδιο το εκτελέσαμε και τώρα παρακολουθούμε τις καταστάσεις. Αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε.

Είναι βασικό να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο. Γιατί μιλάμε για κόσμο με σπίτια με παιδιά κ.ά. εάν φύγουν ποιος θα κοιτάξει τα σπίτια τους. είναι πολλά τα πράγματα. Μιλάμε για καταστάσεις που έχουν χτίσει δύο, τρεις και τέσσερις γενεές. Όλα αυτά τα αξιολογούν αυτοί, εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Και συνιστούμε ψυχραιμία και όταν υπάρχει αίτημα, ανάλογα με το αίτημα, υπάρχει και αντίδραση».

Άλλωστε ο υφυπουργός Εξωτερικών μπορεί κάποιες φορές στα ταξίδια του στο εξωτερικό να φοβήθηκε για τους κινδύνους που πιθανότατα να συναντούσε αλλά ήταν πάντα έτοιμος να φέρνει σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή.