Αντιδράσεις για τα πορίσματα

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο Κώστας Σημίτης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:13
22/01/2011
Αντιδράσεις για τα πορίσματα
1
loading

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου, αναφέρει ο κ. Σημίτης, προσδιορίζοντάς τα στην «ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» ο κ. Σημίτης καταλογίζει στη ΝΔ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, προβάλλοντας για παράδειγμα συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ.

Αναφορικά με τις προγραμματικές συμφωνίες που επικαλείται η ΝΔ, ο κ. Σημίτης της αποδίδει παραπλάνηση αφού «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις»

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την γραπτή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, απολογία για το σκάνδαλο της Siemens, έστω μετά από τόσα χρόνια, που δεν λέει όμως λέξη για την ταμπακιέρα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι: «ο κ.Σημίτης δεν έκανε καμία αναφορά στο 1 εκατομμύριο μάρκα του κ. Τσουκάτου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Καμία αναφορά στην παραίτηση Καστανίδη για σοβαρά θέματα διαφάνειας. Καμία αναφορά στην αντικατάσταση του κ.Καστανίδη από τον κ. Τάσο Μαντέλη, ο οποίος και αυτός έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τη Siemens» και καταλήγει αναφέροντας ότι πρόκειται για αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να απασχολήσουν, επιτέλους, και τον κ.Παπανδρέου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar xristos xanthi

    σημιτη...
    ''καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται''
    τι φοβασαι και κλωτσας?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει