Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη στα ζητήματα των πληρωμών των Ελλήνων αγροτών, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα τονίστηκε η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για πλήρη εξυγίανση του συστήματος πληρωμών με ταχύτατα βήματα και την απόλυτη προσαρμογή του στους ευρωπαϊκούς κανόνες λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης είχε επίσης συναντήσεις με την επίτροπο Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου καθώς και με τους ομολόγους τους της Φινλανδίας Sari Essayah, της Πορτογαλίας, José Manuel Fernandes, της Τσεχίας, Marek Vyborny, της Λιθουανίας, Kęstutis Navickas, της Ουγγαρίας, István Nagy, της Ιρλανδίας, Charlie McConalogue και της Κύπρου, Μαρία Παναγιώτου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τη συνεννόηση και τη συνένωση δυνάμεων, στον νέο πενταετή κύκλο που ξεκινά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας του αγροτικού κόσμου, αλλά την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών.