Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκσιάν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Edward Nalbandian, την υπουργό Πολιτισμού, Hasmik Poghosyan και την υπουργό Διασποράς, Hranush Hakobyan. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Ροδούλα Ζήση και Βαΐτσης Αποστολάτος.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Πετσάλνικος και Σαργκσιάν επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασαν τη βούληση για συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων αυτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Πρόεδρο της Αρμενίας το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που φέρει ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης των αμοιβαίων συναισθημάτων φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας.

Ο κ. Πετσάλνικος καλωσόρισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον κ. Σαργκσιάν, «τον εκπρόσωπο ενός φίλου λαού και μιας φίλης χώρας» όπως είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ήδη άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρμενίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την εγκάρδια υποδοχή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα σφυρηλατεί στη σύγχρονη εποχή τη μακραίωνη φιλία μεταξύ των δύο χωρών».