Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της σύνθεσης των ευρωψηφοδελτίων τους και τα κομματικά επιτελεία να εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να αναδειχθεί η ατζέντα κάθε κόμματος. Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης με διαφορά λίγων ωρών παραχώρησαν χθες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και η «μονομαχία» μετατράπηκε σε κόντρα κορυφής για μια σειρά από κρίσιμα θέματα, μεταξύ αυτών η ακρίβεια και η τραγωδία στα Τέμπη.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να επιμένει ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε αφενός για να στείλουμε τους κατάλληλους εκπροσώπους στην ευρωβουλή, δηλαδή διεκδικητικούς και αποτελεσματικούς για τα εθνικά μας δίκαια και αφετέρου για να στείλουμε ένα εσωτερικό μήνυμα ότι πρέπει η πορεία των μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί χωρίς να αμφισβητηθούν οι τωρινοί πολιτικοί συσχετισμοί, ωστόσο στην πολιτική αρένα μπαίνουν και άλλα ζητήματα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αυξήσει συνειδητά τα ντεσιμπέλ της έντασής του και της κριτικής απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπό το πρίσμα αυτό, από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαμηνύουν ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο, εκτιμώντας ότι στο τελικό «ταμείο» οι πολίτες θα κατανοήσουν ποιος μιλάει με επιχειρήματα και ποιος επενδύει στον λαϊκισμό.

«Αν ξαναφουντώσει το κίνημα της αντισυστημικότητας, το οποίο είδαμε πριν από 10 χρόνια, με κόμματα που κινούνται με ένα μείγμα μηδενισμού και ασυναρτησίας, σίγουρα δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι στόχο έχουν να πατήσουν στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για μια σειρά από ζητήματα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της προχωρώντας σε τομές, οι οποίες ενδεχομένως ξεβολεύουν κάποιους.

«Κάθε φορά που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στα της οικονομίας και στο πού θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δισ. που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις», σχολίαζαν δηκτικά κυβερνητικές πηγές επιχειρώντας να καταδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την παλιά συνταγή των «λεφτόδεντρων», χωρίς να εξηγεί από πού θα πάρει για να δώσει και πώς δεν θα δυναμιτιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις του. Αντίθετα, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι προχωρούν σε λελογισμένες οικονομικές αποφάσεις και εστιάζουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών που έχει χαρακτήρα μόνιμο και λειτουργεί ως αντίδοτο στην πληθωριστική κρίση.

Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη και τα περί μονταζιέρας από την κυβέρνηση, επισημαίνουν ότι η αντιπολίτευση επιμένει σε αναπόδεικτες κατηγορίες και επενδύει σε θεωρίες συνωμοσίας, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία καλείται να αποφανθεί για το τι ακριβώς συνέβη τις κρίσιμες εκείνες ώρες. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που πάνε να κάνουν καμπάνια με πανό, με συνθήματα, με εκδηλώσεις, πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.