Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, χαρακτήρισε ως «επίσκεψη σύσφιγξης των σχέσεων με το Κατάρ», το ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στο αραβικό κράτος. Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για συνεργασία με το Κατάρ παραμένει εμφανές και ενεργό, όπως υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά του Κατάρ για συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι επενδύσεις που ο αρμόδιος υπουργός Χ. Παμπούκης θα τις υλοποιεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επιπλέον ότι ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλη, βρισκόταν εκεί για τη γενικότερη σύσφιγξη αυτών των σχέσεων, προσθέτοντας ότι γίνονται προετοιμασίες πάντοτε για πιο συγκεκριμένες επενδύσεις και ότι αυτές που είναι γίνουν, θα συζητηθούν και αρμοδίως.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε το Κατάρ ως πολύ σημαντική χώρα, παραπέμποντας στις επισκέψεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ερωτηθείς, εάν θα υπάρξει συνάντηση του κ. Πάγκαλου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από δηλώσεις του για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου. «Όταν χρειάζεται ιδιαίτερη συνάντηση, εκτός από αυτές που γίνονται στο πλαίσιο των οργάνων, γίνεται», είπε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον υπάρχει αντικείμενο συνεργασίας, οι συναντήσεις αυτές γίνονται και ότι η κυβέρνηση εργάζεται έντονα.