Τα όσα συνέβησαν χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξακολουθούν να προβληματίζουν την Κουμουνδούρου, καθώς υπήρξαν αρκετά στελέχη που διαφώνησαν με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε για μια ακόμη φορά να διεξαχθεί -εκτός από τη διά ζώσης- και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέθηκε μέσω βιντεοκλήσης με το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες και σε δέκα λεπτά αποχώρησε, αφού πρώτα είπε πως το θέμα της ανάδειξης των μελών θα μπορούσε να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά και πως θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον βουλευτή του καταψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Άμα δε γίνει δεκτή η εισήγησή μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα» φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά. Μια σειρά από στελέχη αντέδρασαν, με τον συνήθως ψύχραιμο, πρώην υπουργό, Αλέκο Φλαμπουράρη να δηλώνει, σύμφωνα με παριστάμενους, πως δε γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους και ότι είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς.

Αλέκος Φλαμπουράρης

Στα όσα συνέβησαν χθες αναφέρθηκε το πρωί ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βασιλειάδης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 είπε χαρακτηριστικά πως «δεν νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα της επικαιρότητας. Συνεδριάσεις είναι, δεν κατηχητικό. Εάν ήταν κατηχητικό, θα σας έλεγα ότι υπήρχε πρόβλημα. Υπάρχουν εντάσεις στις συνεδριάσεις, όχι επί της ουσίας. Το σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλη την ελληνική κοινωνία να δούμε τι συμβαίνει σήμερα στο Κοινοβούλιο».

«Δεν έχει νόημα να σχολιάσω δημόσια το τι γίνεται μέσα σε μια εσωκομματική διαδικασία. Η επικαιρότητα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα εσωκομματικά του. Στην Αριστερά πάντα υπάρχουν συγκρούσεις και διαφορές και ξανά λέω ότι χθες δεν υπήρχε επί της ουσίας κάποια διαφωνία για το πώς προχωράμε για τις εσωκομματικές διαδικασίες», κατέληξε.