Για το επερχόμενο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια καθώς και την θέση του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος το Σάββατο (13.01.2024) στην κάμερα της εκπομπής “Χαμογέλα και πάλι” και τον δημοσιογράφο Οδυσσέα Μητσόπουλο.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αρκετό κακό στην ιδέα του να υιοθετηθεί ο θεσμός της παρένθετης μητέρας. Έκανε κακό λόγω των δηλώσεων του διότι είπε κάτι που με καλή προαίρεση εγώ θα έλεγα ότι ήταν απλώς αφελείς, σίγουρα επιπόλαιες, δηλώσεις του πως θέλει να είναι το παιδί. Για το οποίο, αν ήμασταν κακοπροαίρετοι, θα μιλάγαμε μέχρι και για να ναζιστική ευγονική» δήλωσε αρχικά ο συγγραφέας.

«Επειδή είναι και ένας νέος θεσμός, ο θεσμός της παρένθετης μητέρας νομίζω ότι πρέπει να μελετηθεί γιατί, ως υιοθετημένος εγώ ο ίδιος, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Δεν πρέπει ο θεσμός της τεκνοθεσίας να διολισθήσει, να μετατραπεί, να εκφυλιστεί σε ένα εμπόριο βρεφών. Αυτό αφορά και τους ετερόφυλους, δεν αφορά μόνο τους ομόφυλους».

«Ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του, να μην ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει και να εκφράζει τις προκαταλήψεις και τις εμμονές και τις βλακείες του, δεν λέω ότι πρέπει να απαγορευτεί. Διότι και να το έλεγα, δεν ισχύει.

Δεν πρέπει όμως να μπλέκουμε το εξής. Το δικαίωμα ότι εγώ σέβομαι το δικαίωμα σου δεν σημαίνει ότι σέβομαι και το περιεχόμενο της άποψης σου» εξήγησε, επίσης, ο Πέτρος Τατσόπουλος στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA.