Εξηγήσεις στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με το δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που χορήγησε στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως είπε, «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και έπρεπε να εξηγήσω και στην οικογένειά μου. Δεν μου είναι ευχάριστο και μένα και να εξηγώ και να μπαίνω στη διαδικασία αυτή».

Αναφερθείς στην οικονομική κατάσταση των κομματικών ΜΜΕ (ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» και «Αυγή») ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο το κόμμα. Για μένα αυτό είναι κόκκινη γραμμή», και διαβεβαίωσε πως την απόφαση για το μέλλον της Αυγής και του Ραδιοφώνου θα λάβει σε έκτακτη συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου ο κ. Κασσελάκης φέρεται επίσης να επανέλαβε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια «για εμάς είναι αυτονόητη», κάτι που έρχεται ως συνέχεια της κομματικής πειθαρχίας που προανήγγειλε χθες μιλώντας στο Star. Απαντώντας στην τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος συνυπέγραψε την πρόταση για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους Ευρωσοσιαλιστές μαζί με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να τόνισε ότι είναι ευπρόσδεκτη η πρόταση και ότι «το θέμα αυτό θα το δούμε στο Συνέδριο, θα συζητηθεί εκεί». Παραδέχθηκε μάλιστα ότι «υπάρχει θέμα» με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς αυτό δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο.