Για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, τις τιμές του βρεφικού γάλακτος και του λαδιού, αλλά και τις αντιδράσεις που έχει φέρει η πρόθεση της κυβέρνηση να νομοθετήσει για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. (…) Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. (…) Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. (…) Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα απαντώντας σχετικά με τη νομική αναγνώριση του όρου «γυνακοκτονία», με αφορμή μια ακόμα τέτοια περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε: «Γυναικοκτονία σημαίνει ανθρωποκτονία και τιμωρείται με την ανώτατη ποινή».

Μιλώντας σχετικά με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αυθαίρετη δόμηση, σημείωσε: «Στην Αττική μόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις και μάλιστα με τη συνδρομή και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος τα ‘χει βάλει με την αυθαίρετη δόμηση, βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις νέες οι νεότερες αυθαίρετες κατασκευές και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε και προς τα πίσω. Εφαρμόζεται μετά από 100 χρόνια το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα πολεοδομικής μεταρρυθμίσεις Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων, εφαρμόζει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών.