Σφοδρή κριτική στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου -γνωστό ως Μιθριδάτη- έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, για ανάρτηση του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο οποίος σχολίασε αρνητικά το γεγονός, ότι παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα ο Μιθριδάτης είχε πάει στο σούπερ μάρκετ και όταν ενημερώθηκε από τα μεγάφωνα πως θα είναι ανοιχτά και τη σημερινή μέρα (31/12) ανέβασε σχετικό βίντεο, κάνοντας σχόλιο.

«Λέω να παρατήσω τα ψώνια και να έρθω κυριακάτικα (σ.σ: σήμερα) να ψωνίσω μουσταλευριά και ζαχαρίνη, για να τη σπάσω στους εργαζομένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια».

«Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα που δεν γνωρίζει ότι πάντα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα ήταν ανοικτά. Η νομοθεσία προβλέπει και την επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων αλλά και το ρεπό τους μετά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης για το σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή.

«Αλλά ας φανταστούμε μία γενική αρχή που κανένας δεν θα εργαζόταν τις Παραμονές, δηλ όλα τα καταστήματα εστίασης δεν έχουν εργαζομένους; Άρα κλειστά και αυτά; Τα Κέντρα Διασκέδασης; Επίσης. Τα ξενοδοχεία κλπ; Κοινώς για τις ανάγκες της ομαλής ζωής μας πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται τέτοιες μέρες και οι εργαζόμενοι του λιανικού εμπορίου σύμφωνα με τον νόμο. Άνθρωποι που τα έχουν βρει όλα εύκολα στη ζωή τους και δεν έχουν καταλάβει πώς δουλεύει η Οικονομία λένε τέτοιες “εξυπνάδες”…