Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα ανακοινωθεί και επίσημα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ, με το όνομά της να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ήδη με ένα βίντεο 8 δευτερολέπτων που έχουν δημοσιεύσει τα πρώην πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η πρόσκληση στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ονόματος της κίνησης των «11» αποχωρησάντων που συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα.

Με ένα μικρό κείμενο λίγων λέξεων ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media του, γράφει «σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων ( Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς.

Posted by Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης on Friday, December 1, 2023

Μέχρι στιγμής αυτό που είναι γνωστό είναι ότι θα εμπεριέχει τη λέξη «Αριστερά».

Υπενθυμίζεται πως ως νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδα έχει τοποθετηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης.

Από ποιους αποτελείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11»

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης (28/11) οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  1. Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης
  2. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  3. Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

Στο «στρατόπεδο» των «11» εκτιμούν πως η πρώην πολιτική τους «στέγη» δεν είναι η μοναδική «δεξαμενή» από την οποία θα αντλήσουν ψηφοφόρους. Η παρουσία τους, θεωρούν πως είναι ικανή να σταματήσει τις διαρροές που καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ στόχος τους είναι και ο επαναπατρισμός των απογοητευμένων ψηφοφόρων του κόμματος.

Ήδη με συνέντευξή της η Έφη Αχτσιόγλου έχει πει πως «Η κοινοβουλευτική ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα.Δεν σκοπεύουμε όμως να περιοριστούμε στο Κοινοβούλιο. Το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω, η δημιουργία ενός νέου παραδείγματος πολιτικής με αυτενέργεια, με πρωτοβουλίες από τη βάση, με πραγματική δημοκρατία και συμμετοχή. Ενα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή».

Επίσης και ο Αλέξης Χαρίτσης με συνέντευξή του και αυτός τονίζει πως μέσα από την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα «θα απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες», τονίζοντας ότι σήμερα «υπάρχουν και πολλοί που είναι άστεγοι πολιτικά».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», ενώ είπε πως αμέσως μετά την επισημοποίηση του νέου ονόματος του κόμματος της ομάδας των 11 θα τους εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και ενώ όλοι υποστηρίζουν πως οι ευρωεκλογές του 2024 θα αποτελέσουν τον σταθμό των εξελίξεων το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα των 11 είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εισάγεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Εκεί η ομάδα των 11 θα μετρήσει τις δυνάμεις τους και σε μεγάλο βαθμό η παρουσία τους στη Βουλή ίσως να επισκιάσει ακόμα και την κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Έτσι κι αλλιώς αποτελείται από πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οπότε ο λόγος και η άποψή τους θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και οι εναπομείναντες πρώην συντρόφοι τους βουλευτές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιπαρατεθούν μαζί τους στην πρώτη κοινοβουλευτική μάχη ενός άτυπου «πολέμου» στα σπλάχνα της Αριστεράς.