Γραπτή αναμένεται να είναι η επόμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο πολιτικό γίγνεσθαι και στις προοπτικές που έχει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια σε συνάρτηση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ειδικότερα, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 29ης Νοεμβρίου, ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης αναμένεται να παρουσιάσει στην ΕΣΗΕΑ το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Ορίζοντας 2030 – Οι προκλήσεις Τουρκίας και Ευρώπης, 50 χρόνια ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης».

Η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς στο πάνελ θα βρεθούν ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διπλωματικός σύμβουλος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης καθώς επίσης και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Υφαντής.

Στην ίδια όμως εκδήλωση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Φωτάκη, θα διαβαστεί και γραπτή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που θα αναφερθεί στα όσα έχει επιτύχει η Ελλάδα μέχρι σήμερα αλλά και στις προοπτικές που έχει για το άμεσο μέλλον. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς αυτές πραγματεύεται το νέο βιβλίο του κ. Ιωακειμίδη.