Τεταμένο είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να είναι «δύο ξένοι» μέσα στο ίδιο κόμμα, καθώς διαρκώς έρχονται σε κόντρα, η οποία έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες με τις εξελίξεις που αφορούν τα υπό διαγραφή μέλη.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα αναφορικά με την τύχη των στελεχών που εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους για την τροχιά που έχει πάρει το κόμμα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με την Έφη Αχτσιόγλου να τις εκφράζει κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ζητώντας ψηφοφορία για να εγκριθεί το σχετικό δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ζητώντας άμεσα λύση για τα εσωκομματικά ζητήματα, που θα απασχολήσουν για τελευταία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όσα αυτός είναι πρόεδρος.

Την Κυριακή η σχέση τους έφτασε στα όριά της, με τα δύο πρόσωπα που διεκδίκησαν την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοδιαψεύδονται αναφορικά με δημοσίευμα που ήθελε τον πρόεδρο του κόμματος να τηλεφωνεί στην κ. Αχτσιόγλου χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

«Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου»

Αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση του εν λόγω δημοσιεύματος.

«Αναφορικά με το δημοσίευμα του “ieidiseis.gr”, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», ανέφερε στην τοποθέτησή της.

«Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο»

Το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, σημειώνοντας ότι έχει καταγραφεί το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.

«Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο», αναφέρουν από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Απαράδεκτο οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καθορίζονται από αναπάντητες και fake news»

Το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου αντέδρασε σε όσα υποστήριξαν άτομα κοντά στον Στέφανο Κασσελάκης, λέγοντας τα εξής:

«Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του.

Η κυρία Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news».