Το φιλί καλωσορίσματος του Στέφανου Κασσελάκη στην Έφη Αχτσιόγλου ήταν το καρέ που έκανε το γύρο των ΜΜΕ και των social media από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία πραγματοποιήθηκε με φόντο τις εσωκομματικές συγκρούσεις, τις αποφάσεις για διαγραφές και τον κίνδυνο της διάσπασης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος και μόλις είδε την Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε να τη χαιρετίσει και να τη φιλήσει. Ο Γιώργος Κονταρίνης, ο φωτογράφος του πρακτορείου Eurokinissi, που απαθανάτισε το viral – πλέον – φιλί, μίλησε για το παρασκήνιο της φωτογραφίας.

«Μπήκε ο κ. Κασσελάκης και άρχισε να χαιρετάει τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. Ενώ είχαμε στηθεί ως συνήθως στο κέντρο κατάλαβα πως θα έχουμε χειροφίλημα με την κ. Αχτσιόγλου, το πρώτο μετά τις εσωκομματικές εκλογές, οπότε μεταφερθήκαμε με τους συναδέλφους στο πλάι και περιμέναμε. Η δική μου φωτογραφία ήταν αυτή που ξεχώρισε»

Όταν ρωτήθηκε για το κλίμα που υπήρχε στη συνεδρίαση, ο κ. Κονταρίνης, που έχει μεγάλη εμπειρία στο πολιτικό φωτορεπορτάζ, υπογράμμισε πως όσο είμαστε εμείς (σ.σ. οι φωτογράφοι) στο χώρο πάντα το κλίμα είναι καλό. «Δεν ήταν αρνητικοί με τις κάμερες, υπήρχε απλώς μια αμηχανία όσο ήμασταν εμείς».