Απάντηση για το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του σχετικά με τη στήριξη των αναρτών της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του νέου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika», έκανε λόγο για «παράφραση» της δήλωσής του και πρόσθεσε: «Αυτό που είπα είναι πως εξετάζονται οι περιπτώσεις και είπε πως ανάλογα θα δούμε ποιος θα μπορούσε να υποστηριχθεί». «Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα προοδευτικά ψηφοδέλτια», τόνισε.

«Έχει πει και ο κύριος Κασσελάκης ότι στηρίζει τα προοδευτικά ψηφοδέλτια», ανέφερε και συμπλήρωσε: «ήμουν ξεκάθαρος, ερμηνεύτηκε λίγο διαφορετικά».

Επίσης ερωτηθείς για την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΒ, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Η Αριστερά δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο. Αυτό είπε ο κύριος Κασσελάκης. Δεν είναι σημείο αναφορά οι φόροι. Δεν θα αυξήσει φόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση χθες ήταν στο πλαίσιο για να δοθεί η θέση που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της οικονομία. Οι λεπτομέρειες θα κουβεντιαστούν στην πορεία».