«Όπως προκύπτει από τις δύο πρόσφατες επιθέσεις, ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει στοχοποιηθεί», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και καλεί τους προϊστάμενους όλων των δικαστηρίων, να διαμορφώσουν μέσα σε έναν μήνα, σε συνεργασία με το διοικητή της αρμόδιας αστυνομικής δύναμης της πόλης όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, σχέδιο αυξημένης προστασίας του μεγάρου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο.

Επιπλέον, ο υπουργός ζητά από τους διευθύνοντες των δικαστηρίων να φροντίσουν ώστε να μην εισέρχεται κανένας στο δικαστικό μέγαρο χωρίς έλεγχο της ταυτότητας και των αποσκευών που φέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μόνο στην είσοδο του Αρείου Πάγου και μόνο τους τελευταίους μήνες, λειτουργεί σύστημα ελέγχου αποσκευών και κανένας δεν εισέρχεται στο δικαστικό μέγαρο αν δεν περάσει προηγουμένως από την ειδική πύλη ελέγχου.

Αντίθετα, σε διπλανά κτίρια που στεγάζονται το Εφετείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς να υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο.