Την πεποίθησή του πως θα είναι στο δεύτερο γύρο την Κυριακή των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Open ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας» Γιώργος Ιωακειμίδης. «Αισθάνομαι ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο την Κυριακή το βράδυ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά. Όλα είναι ανοιχτά την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος στόχος μας που ήταν αυτός, δηλαδή να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, θα επιτευχθεί».

Ο κ. Ιωακειμίδης σχολιάζοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων που θα διαμορφωθούν στο δεύτερο γύρο επεσήμανε πως το μέτωπο που δημιουργείται «δεν είναι του κεντροαριστερού χώρου αλλά ένα μέτωπο αυτοδιοίκησης εναντίον κυβέρνησης και κυβερνητικής συμπεριφοράς. Οι βουλευτικές εκλογές έκριναν ποιος θα είναι κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια». «Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός, δεν είχε ωστόσο κανέναν λόγο να μπει στη λογική πως “θέλω τις περιφέρειες μπλε, θέλω περιφερειάρχες της επιλογής μου. Αυτό είναι αντιαυτοδιοικητικό και κατά την άποψή μου αντιδημοκρατικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου επεσήμανε πως «είναι άλλο πράγμα η στήριξη από ένα κόμμα και άλλο πράγμα το χρίσμα», διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και κάποια στιγμή «τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στηρίζει Ιωακειμίδη. Δεν ρώτησα κανέναν εάν θα κατέβω, ούτε με έχρισε κανείς. Αντίθετα, ο κ. Χαρδαλιάς δεν το είχε καν στο νου του. Ξαφνικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει τον κ. Πατούλη και είπε “και τώρα Χαρδαλιάς”».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του πρόσθεσε πως «το ότι εγώ είμαι αποτελεσματικός, το λέει το γεγονός ότι 29 χρόνια και 7 συνεχόμενες φορές με έχει ψηφίσει ο κόσμος σε Νίκαια και Ρέντη, γιατί λύνω τα προβλήματα της περιοχής μου. Και μάλιστα με ποσοστά στον πρώτο γύρο στο 60% και 65%.

Ο κ. Ιωακειμίδης με αφορμή τις κυβερνητικές θέσεις στις οποίες υπηρέτησε ο κ. Χαρδαλιάς «μετά την αυτοδιοικητική του διαδρομή», όπως είπε, αμφισβήτησε το κατά πόσο αυτοδιοικητικός είναι, λέγοντας ότι «είναι σε ένα τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό που θέλουμε να περάσουμε εμείς. Εμείς είμαστε αυτοδιοικητικοί, δεν είμαστε ούτε φιλοκυβερνητικοί ούτε αντικυβερνητικοί».

Υπογράμμισε την ανάγκη απόλυτης ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζοντας πως στην 40ετή πορεία του σε αυτήν έχει δώσει μάχες για τον απογαλακτισμό της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού από τα κόμματα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέλυσε το πρόγραμμά του όσον αφορά στη θωράκιση της Αττικής από την κλιματική κρίση και επανέλαβε την πρότασή του: το 1% από το ΦΠΑ «να δοθεί σε έργα Πολιτικής Προστασίας». Υπεραμύνθηκε δε της ανάγκης απόλυτης διαφάνειας στα έργα υποδομής και τη διαχείριση των δημοσίων πόρων,

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή, σημειώνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατία να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει».