Διευκρινήσεις αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι για να μπορέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάει παραμεθόριο θα πρέπει να υπηρετήσει και τους 6 μήνες. Δηλαδή, να μην εξαγοράσει την υπόλοιπη θητεία του.

Σημείωσε ότι αν υπηρετήσει μόνο 20 μέρες, διότι έχει αυτό το δικαιώμα, θα παραμείνει στο κέντρο των νεοσυλλέκτων. Εφόσον όμως επιλέξει να ολοκληρώσει την θητεία του, τότε μπορεί στην πρώτη μετάθεση να μεταφερθεί από το κέντρο των νεοσύλλεκτων στην παραμεθόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν κάτοικος εξωτερικού για περισσότερα από 11 χρόνια. Όμως, εφόσον πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα πρέπει να καταταγεί στον στρατό. Καθώς είναι 35 ετών, έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει την θητεία του και να βάλει τα χακί μόνο για 20 μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταταγεί στη επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή το πιθανότερο τον Νοέμβριο.