Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η συνάντηση που είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης με την συνυποψήφια στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών Έφη Αχτσιόγλου στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στην πρώην υπουργό να αναλάβει όποιον τομέα επιθυμεί, ωστόσο η ίδια το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Φέρεται μάλιστα να είπε στον κ. Κασσελάκη ότι «στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν θέλω να αναλάβω θέση. Δεν έχω την ενέργεια αυτή τη στιγμή. Ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια και πότε όχι», επικαλούμενη τον μεγάλο φόρτο εργασίας που είχε η προεκλογική μάχη για τις εσωκομματικές εκλογές.

Κατόπιν αυτού, θεωρείται απίθανο η κ. Αχτσιόγλου να παραμείνει τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Θα είμαι εδώ, όποτε θέλει να μιλάμε», δήλωσε πάντως η πρώην υπουργός μετά τη συνάντηση. Και πρόσθεσε: «Συναντηθήκαμε, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις, του ευχήθηκα καλή δύναμη. Δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω κάποια θέση. Είναι – ξαναλέω – καθαρά προσωπική άποψη. Νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια και πότε όχι. Θα είμαι εδώ, όποτε θέλει να μιλάμε. Ο ίδιος μού είπε για οποιαδήποτε θέση θέλω, δεν αρνήθηκα, εξαρχής ήταν γενική η κουβέντα, είπα ότι προσωπικά δεν μπορώ να αναλάβω κάποια θέση. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό».

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου έγινε χωρίς την παρουσία συνεργατών των δύο πλευρών, ούτε καν του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου.