Ο Θόδωρος Καράογλου, έκανε μια δήλωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ είπε πως ο «πόλεμος αυτός είναι απλώς επικοινωνιακός και όχι ουσιαστικός».

Η ΝΔ ζητάει ένα νέο, απλό, σταθερό αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανέφερε. 
Στη δήλωση του αναφέρει επίσης και τη πρόταση της ΝΔ για τη δημιουργία ενός μόνιμου και αυτόματου μηχανισμού συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  έχει ως εξής

«Νέο “σκληρό  και αμείλικτο πόλεμο” εναντίον της φοροδιαφυγής, κήρυξε με την έναρξη του νέου έτους, η  “σοσιαλιστική” κυβέρνηση.  Μόνο που για μια ακόμη φορά, ο “πόλεμος” αυτός είναι απλώς επικοινωνιακός και όχι ουσιαστικός.

Η Ν.Δ. από θέση αρχής, πιστεύει στην αναγκαιότητα του εθνικού στόχου για την αντιμετώπιση ενός σύγχρονου εγκλήματος, της φοροδιαφυγής. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα είναι ένα νέο, απλό, σταθερό αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα. Να σέβεται την κοινωνία, να αποβλέπει στην επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και φυσικά να είναι αποτελεσματικό.

Κάτι που -όπως δείχνει η Κυβέρνηση, με τις λάθος κινήσεις και την αναποτελεσματικότητά της- δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Για παράδειγμα:

 – Τι έγιναν οι «επιτυχίες» των “ράμπο” του ΣΔΟΕ  του 2010 κατά επωνύμων γιατρών, καλλιτεχνών κλπ; Ποιος είναι ο αριθμός των υποθέσεων που ερευνήθηκαν και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων  και τα έσοδα εξ αυτών; Σύμφωνα, άλλωστε, με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών το 2010 εισπράχθησαν 4,5 εκατ. ευρώ λιγότερα από πρόστιμα για παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας σε σχέση με το 2009.

– Πόσα από τα 31 δισ. € βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, από το γνωστό ψεύτικο προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ “λεφτά υπάρχουν” εισπράχθηκαν έως 31-12-2009 ή έως 31-12-2010; Πόσο το νέο υπόλοιπό τους και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ή σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση για την είσπραξή τους;

– Γιατί η Κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες, με το γνωστό κατεπείγον Ν/Σ της ντροπής, προσπάθησε να διαγράψει 24 δισ. βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές; Ποιους αφορούσαν και  γιατί τέτοια σπουδή για κατεπείγουσα –ύποπτη διαγραφή τους;

– Πότε, επιτέλους, θα γίνει η “περίφημη” και πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση των “αναποτελεσματικών” κατά την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  υπηρεσιών του;

 Ήδη, η Κυβέρνηση βρίσκεται στο 2ο χρόνο της, έχει ανακοινώσει δεκάδες φορές την πρόθεσή της για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά πράξεις -μέχρι σήμερα- δεν είδαμε. Απλώς λόγια και μόνον λόγια.

Με αφορμή τις εξαγγελίες περί ποινικοποίησης της μη απόδοσης ΦΠΑ, υπογραμμίζουμε ότι είναι ανάγκη να προσαρμοστεί ανάλογα και το ίδιο το κράτος, που καθυστερεί υπέρμετρα να επιστρέψει το ΦΠΑ στους δικαιούχους και ούτε δέχεται να γίνει έστω συμψηφισμός υποχρεώσεων. Όταν θέλουμε ο πολίτης να σέβεται το κράτος πρέπει και το κράτος να σέβεται τον πολίτη.
Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε τη δημιουργία ενός μόνιμου και αυτόματου μηχανισμού συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο».