Το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναβάλλεται όπως και η συνέντευξη Τύπου. Θα ανακοινωθεί ημερομηνία σύντομα για τα μέσα της εβδομάδας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν θα μεταβεί και πότε στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ότι είναι δεδομένη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις περιοχές αυτές και αυτή η επίσκεψη είναι αναγκαία.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι μια από τις βασικές αιτίες της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές είναι η αποκατάσταση. «Όπως συνέβη στον Ιανό, δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος. Θα γίνει άμεση καταγραφή, θα τα ακούσετε από τον πρωθυπουργό και θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την αποκατάσταση. Το κράτος είναι και θα είναι εκεί όπως έχει καθήκον: το τεκμήριο της αξιοπιστίας έχει προκύψει από τις αντίστοιχες περιπτώσεις».

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ήδη στην ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράθεσε παρεμβάσεις που έγιναν και αξιολογούνται. «Ζώντας σε μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος της τοποθέτησης θα είναι στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας», τόνισε.