Συμφωνία επί της αρχής για το σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες έως αργά σήμερα το βράδυ, ενώ μέχρι αύριο το μεσημέρι θα συμφωνηθούν τα πρόσωπα και έως αύριο το απόγευμα η κυβέρνηση θα μπορεί να ορκιστεί.

Από τη σύσκεψη που έγινε στο ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι περνά η γραμμή του Ευ. Βενιζέλου για χαμηλή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή γνωστών και προβεβλημένων στελεχών, αλλά με τη συμμετοχή τεχνοκρατών όπως ο Γκ. Χαρδούβελης, ο Π. Μαραβέγιας, ο Γ. Ζαννιάς, ο Γ. Στουρνάρας ενδεχομένως και άλλοι.

Από το ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού για το οποίο θεωρούν ότι πρέπει να είναι ο κ. Σαμαράς, ενώ διαψεύδουν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Βενιζέλου να έχει δεχθεί κρούση για να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι «και να του προταθεί θα την απορρίψει». ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη με την ηγετική του ομάδα κατά τις 9 το βράδυ, εφόσον δηλαδή έχει λήξει τόσο η δική του συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, όσο και η συνάντηση Σαμαρά – Κουβέλη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ διέψευδαν ότι το πρωί υπήρξαν διαφωνίες με τη γραμμή Βενιζέλου για τη συμμετοχή τεχνοκρατών και όχι πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση, φέρονται όμως στελέχη σαν τον Α. Λοβέρδο, την Α. Διαμαντοπούλου και τον Μ. Χρυσοχοΐδη να επιθυμούν συμμετοχή πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και άλλοι να θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ αν αναγκαστεί να συμμετάσχει και όχι απλά να παράσχει ψήφος ανοχής ή στήριξης αυτό πρέπει να γίνει με τεχνοκράτες και όχι με βουλευτές ή γνωστά πολιτικά στελέχη. Ερωτηματικό παραμένει με ποιο τρόπο ο Ευ. Βενιζέλος θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις δικές του ευθές, κάτι για το οποίο στην Ιπποκράτους επιμένουν παρά την πρωινή δήλωση Τσίπρα και ενώ η πρόταση Βενιζέλου για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, δε φαίνεται να προχωρά.