«Η ΕΕ είναι ένα “μνημόνιο διαρκείας”, ο λαός πρέπει να αλλάξει την ψήφο του, καθώς στις 6 Μαΐου αντιμετώπισε τον εκφοβισμό ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα καταστραφεί η χώρα, αλλά (ταυτόχρονα) κυριάρχησαν οι αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το κεφάλαιο» αναφέρει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ειδικός στόχος είναι το χτύπημα στο ΚΚΕ, ώστε είτε να ενσωματωθεί συμμετέχοντας ή στηρίζοντας μια κυβέρνηση διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε να αποδυναμωθεί και να μπει στη γωνία», επαναλαμβάνοντας την άρνηση του κόμματος, να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε “κεντροδεξιά”, είτε “κεντροαριστερή” που “εκτός της διαχείρισης των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή που αφορούν τα σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία και το Ιράν”.

Κληθείσα να κρίνει την “πολυγλωσσία” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξεμασκαρεύεται -πράγμα απαραίτητο αφού καλείται να παίξει ρόλο στο πλαίσιο της λεγόμενης “κυβερνώσας αριστεράς” και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντιφάσεις», ενώ προσθέτει:

«Βγαίνει στην επιφάνεια ο σοσιαλδημοκρατικός – αστικός πυρήνας της πολιτικής του, ο συμβιβασμός του με τη στρατηγική της ΕΕ και την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου χωρίς να πεταχτεί όμως εντελώς και το ριζοσπαστικό μασκάρεμα. Αυτές οι αντιφάσεις του αναδεικνύονται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να τον στριμώξουν. Τις αξιοποιεί όμως και συνειδητά με σκοπό να δημιουργήσει μια θολούρα, μια επίπλαστη προσδοκία για φιλολαϊκή διαχείριση».