Στην ερώτηση γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή Σκάι Καλημέρα λέγοντας ότι δεν ήθελε να προδώσει τους βουλευτές που είχε εκλέξει.

«Δεν μπορώ να προδώσω τους βουλευτές που είχα εκλέξει. Βρες τον τρόπο να έρθουν όλοι μαζί, είπα στον Αντώνη Σαμαρά. Για να συνεργαστώ μαζί σου θα πρέπει να υπάρχουν τρία κόμματα σε μια συνεργασία αλά Ιταλία» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απαντώντας στην ερώτηση τι προκάλεσε τη «φυγή» των βουλευτών του, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για αρπαγές λέγοντας ότι κάποιοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στο κόμμα του ΛΑΟΣ.

Όσο για το αν περίμενε ότι θα αποχωρούσαν οι βουλευτές από το κόμμα, παραδέχτηκε ότι έκανε κι ο ίδιος ένα λάθος «ότι δεν κατάφερε να τους δώσει την πολιτική παιδεία που έπρεπε».

Στην ερώτηση τι προτείνει από δω και στο εξής για να «ανασάνει» η Ελλάδα, απάντησε «προσαρμογή σε μάκρος χρόνου ώστε να κινηθεί η μηχανή» τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι και να θέλουμε δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε από το ευρώ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε την επιστροφή της χώρας στην δραχμή λέγοντας «Ούτε το ευρώ είναι θεός ούτε η δραχμή διάολος».

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν θεωρεί πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμώντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ καλλιεργεί τον διχασμό στην κοινωνία.

«Κατηγορώ τον Σαμαρά, ο οποίος πάει να δημιουργήσει νέο “μπαμπούλα” που τόσο “φουσκώνει” τον Τσίπρα», δηλώνει, ενώ εκτιμά παράλληλα πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πολιτική ωριμότητα.

Εκτιμά ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνταγή προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, ωστόσο το «σφιχτό σχήμα» στο οποίο έχει μπει η χώρα με τις υπογραφές του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, δεν έχει αποτελέσει επίσης λύση.

Ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται πως όλος ο ευρωπαϊκός νότος θα έπρεπε να διαπραγματευτεί με την Γερμανία, δηλώνοντας πως ήδη η Ιταλία και ο κ. Μόντι αρχίζει να ξεφεύγει από το κοινό αίτημα που θα μπορούσε να διαμορφωθεί.

Δηλώνει πως ο ίδιος αποτελεί παράγοντα ομαλότητας και αδρότητας, ενώ ερωτηθείς εάν θα συγκυβερνούσε με τον Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση που βρεθούν και οι δυο στη νέα Βουλή, απάντησε πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει την πολιτική ηθική που ο ίδιος αναζητάει.