Ανοικτή συζήτηση με τοπικούς παράγοντες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στα Γιάννενα, όπου πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία.

Ο κ. Σαμαράς συζήτησε για την εξυγίανση των τραπεζών, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς επίσης και για φορολογικά θέματα.

«Μόλις γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι τράπεζες εξυγιανθούν η ΕΚΤ θα μπορεί να ανοίξει το πουγκί και να δίνει χαμηλότοκα δάνεια. Οι ελληνικές τράπεζες θα αυξήσουν τα κεφάλαιά τους αν επιστρέψουν χρήματα στην χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας επίσης ότι, αν κερδίσει τις εκλογές, θα δημιουργήσει ελληνική επενδυτική τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ.Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «κάνουμε μία μελέτη που ταυτίζουμε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης με παράλληλη δίωξη του λαθρεμπορίου». Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια από την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και σημείωσε ότι τα 550 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων μπορούν κάλλιστα να προκύψουν από την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κανόνας θα είναι 19-9-5 ανάλογα με την φορολογητέα ύλη. Ειδικότερα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι στόχος είναι ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 5%.

Τέλος ανέφερε ότι «ως επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο ίδιος αρμόδιος για τον τουρισμό και τις επενδύσεις» καθώς επίσης ότι μέσα στο 2012 θα επιστραφούν 4,5 δισ. από τα 6,5 που χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις ενώ εξετάζεται και το μέτρο του συμψηφισμού.