Στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού αθηναϊκού κινηματογράφου, Odeon Όπερα έγινε χθες το βράδυ η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων του Public Digital Festival.

Στο 2o Public Digital Festival που είχε ως κύριο στόχο την επικοινωνία και τη δυνατότητα έκφρασης των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία και την τέχνη, συμμετείχαν εκατοντάδες ομάδες νέων και επίδοξοι σκηνοθέτες.

Οι ταινίες κρίθηκαν από δύο κριτικές επιτροπές (προκριματική, τελική) με προέδρους τον σκηνοθέτη Γεράσιμο Ρήγα και τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά αντίστοιχα. Ο δημοσιογράφος και ιθύνων νους του Φεστιβάλ, Δημήτρης Δανίκας τόνισε ότι είναι η δεύτερη προσπάθεια που γίνεται και έχει φοβερή απήχηση.

Το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής απέσπασε η ταινία Capo Natale του Δημήτρη Τσουνδάρου, που διακρίθηκε και στην κατηγορία Funny video. Ο νεαρός δημιουργός θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο στούντιο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Λανς Φον Τρίερ. Το βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία Far too Loud- You Know the Sound του Μιχάλη Μαθιουδάκη, ο οποίος θα ταξιδέψει στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Τα βραβεία Μία εβδομάδα στην πόλη μου και Καλοκαιρινές διακοπές, απονεμήθηκαν στον Στρατή Ελενούδα για το Μεταξουργείο και στον Κώστα Λαντουβάρδο για το Going our way αντίστοιχα. Στην κατηγορία Κάντο όπως το θες διακρίθηκε η ταινία Ζήσε σαν μπάτσος, ψόφα σαν σκύλος του Θάνου Κερμίτση. Στην κατηγορία Βιντεοκλίπ διακρίθηκε ο Θεολόγης Βασδέκης για το Βlur song 2, ενώ το βραβείο Κοινωνικό μήνυμα κέρδισε ο Κωνσταντίνος Σαμπάνης για το Painkiller η Νάντια Μπακοπούλου.

Πάνος Μουζουράκης, Ελεονώρα Ζουγανέλη

Δημήτρης Δανίκας, Σάκης Ρουβάς

Τζένη Μπαλατσινού, Πέτρος Κωστόπουλος

Πάυλος Γερουλάνος, Τάσος Μπουλμέτης


(Φωτογραφία/ες: NDP)