Το «μπαλάκι» στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ρίχνει το Υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με το σπίτι της Μαρίας Κάλλας, στην οδό Πατησίων 61, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, μας απάντησαν ότι μέχρι και τον Μάρτιο του 2010 δεν είχε υποβληθεί καμία μελέτη επισκευής του κτιρίου από τους ιδιοκτήτες, που από το 1950 είναι το ΝΑΤ.

Όπως προβλέπεται στον νόμο 3028/02, αποκλειστικά υπεύθυνος για τυχόν εργασίες ανακατασκευής και αναστήλωσης ενός κτιρίου, που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο από τον Μάιο του 1989, είναι ο ιδιοκτήτης.

Το 2004, κατόπιν σχετικού που κατέθεσε το ΝΑΤ, το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να σφραγιστούν οι πόρτες και τα παράθυρα της πολυκατοικίας και να αποτρέπεται το ενδεχόμενο εισβολής αγνώστων.

Η τελευταία παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων, όπου έζησε τα νεανικά της χρόνια η Ελληνίδα ντίβα έγινε πρόσφατα, με την τοποθέτηση προστατευτικών ικριωμάτων για να μην πέφτουν οι… σοβάδες στα κεφάλια των περαστικών…