Το διάστημα των τεσσάρων σχεδόν εβδομάδων που μεσολαβεί από το GP του Sachsenring ως εκείνο της Ινδιανάπολης είναι για πολλούς αναβάτες ευκαιρία ξεκούρασης και διακοπών, για άλλους όμως σωματικών επισκευών.

Έτσι δύο μέρες μετά τον γερμανικό αγώνα πρώτος μπήκε στο χειρουργείο ο πολυβασανισμένος εφέτος Cal Crutchlow της Ducati Corse. Ο Άγγλος υποβλήθηκε σε διπλή εγχείρηση για να διορθώσει το «σύνδρομο διαμερισμάτων» από το οποίο υπέφεραν και οι δύο του βραχίονες.

Οι επεμβάσεις έγιναν ταυτόχρονα, ώστε να ανακουφιστεί επιτέλους από την επώδυνη κατάσταση που εμφανίστηκε μετά την περσινή του πτώση στο Sachsenring -και την οποία προηγούμενες επεμβάσεις είχαν αποτύχει να διορθώσουν.

Παρά τη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στο Twitter και δίνει αμφότερα τα χέρια μπανταρισμένα, ο Cal από την Τετάρτη πληκτρολόγησε και ποστάρισε δεκάδες «τιτιβίσματα», πράγμα που δείχνει ότι όλα πήγαν καλά.

Το σαββατοκύριακο που μάς πέρασε, μάλιστα, παρακολούθησε προσωπικά τα δρώμενα του World Ducati Weekend 2014, πετώντας ως το Misano. Αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως μέχρι την Ινδιανάπολη.

Ο Nicky Hayden υποβλήθηκε σε μια πιο βαριά επέμβαση. Ο Αμερικανός υποφέρει ακόμη από τις συνέπειες της άσχημης πτώσης στην Valencia το 2011, όταν έσπασε το σκαφοειδές του δεξιού του χεριού.

Συνήθως το οστάριο αυτό επανέρχεται μόνο του, αλλά επόμενες πτώσεις του Nicky χειροτέρεψαν το πρόβλημα, δημιουργώντας μια οδυνηρή αρθρίτιδα. Έπειτα στην φετινή Jerez ο καρπός του παρουσίασε μια άσχημη φλεγμονή και από τότε, παρότι υποβλήθηκε σε συντηρητική θεραπεία, δεν μπόρεσε να ξαναοδηγήσει καλά.

Αρχές της χρονιάς ο Hayden είχε υποβληθεί θυμίζουμε σε επέμβαση καθαρισμού των αρθρώσεων, η οποία όμως δεν βελτίωσε την κατάσταση. Έτσι ο αναβάτης της Drive M7 Aspar αποφάσισε μια πιο δραστική λύση.

Εγχειρίστηκε λοιπόν για να του αφαιρέσουν τρία οστάρια του καρπού που προκαλούν τις φλεγμονές, το σκαφοειδές και άλλα δύο. Η αφαίρεσή τους θα επιτρέψει στο χέρι μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και θα μειώσει σημαντικά τις οδυνηρές οχλήσεις. Κατά τους γιατρούς ο Hayden θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της πατρίδας του, στην Ινδιανάπολη.