Στον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή ο Παναγιώτης Κουζής επικράτησε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας MX1, με τον Γιάννη Τουρατζίδη να πετυχαίνει το ίδιο στην κατηγορία MX2. Και οι δυο τους όμως έπρεπε να παλέψουν σκληρά για να φτάσουν στη νίκη

Σε μία από τις καλύτερες χρονιές του, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross του 2014 συνεχίστηκε με την τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή του. Αυτή την φορά, οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές του σπορ δοκιμάστηκαν στην θεαματική πίστα στην περιοχή των Πετρανών Κοζάνης, με οικοδεσπότη και διοργανωτή το ΟΔΙΚΟ, την τοπική λέσχη της Κοζάνης.

Τελικά, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή διαψεύστηκαν, και οι αγώνες της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν σε ένα σκληρό ως επί το πλείστον έδαφος.

Σε μία καλά προετοιμασμένη πίστα, με όμορφες προσθήκες εντός αλλά και εκτός τους αγωνιστικού της χώρου, οι αθλητές της κορυφαίας κατηγορίας MX1 ρίχτηκαν στη μάχη του πρώτου σκέλους. Ο Δημήτρης Κοντολέτας ηγήθηκε από νωρίς στην σημαντικότερη ίσως μάχη της φετινής σεζόν, με τον κυρίαρχο της κατηγορίας Παναγιώτη Κουζή.

Μπορεί το στραβοπάτημα του Κουζή στην Μεγαλόπολη να έδωσε νέες ελπίδες στον Δημήτρη Κοντολέτα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Honda, δεν θα παρέδιδε τα εύκολα τα όπλα.

Με πίεση διαρκείας και ταχύτατη οδήγηση, ο Παναγιώτης Κουζής διάλεξε την εσωτερική σε μία κλειστή δεξιά στροφή και πέρασε μπροστά, χωρίς στην συνέχεια να απειληθεί από κανέναν.

Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος, μετά από μεγάλη προσπάθεια, περιμένοντας το επόμενο σκέλος για να εξαπολύσει άλλη μία επίθεση. Εκεί όμως η επικράτηση του Κουζή ήταν ακόμη πιο πειστική.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τον Κουζή να φεύγει μπροστά για τη νίκη στο δεύτερο σκέλος, ο Κοντολέτας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άλλο αντίπαλο. Γνώριμος στο Ελληνικό πρωτάθλημα από παλιά, ο συμπαθής Christian Iliovski από τη γειτονική FYROM δεν άφησε περιθώρια.

Ο Iliovski τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Δημήτρη Κοντολέτα. Με το αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, ο Iliovski πέρασε τον Κοντολέτα για την δεύτερη θέση στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Αντίστοιχα εξελίχθηκε ένα ακόμη επεισόδιο της φετινής μάχης στην κατηγορία των μικρότερων σε κυβισμό μοτοσυκλετών, την MX2. Ο Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης, επικρατώντας στους δύο τελευταίους αγώνες είχε φτάσει στην Κοζάνη αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί των νικών του.

Δεν υπολόγισε τον παράγοντα της τύχης όμως. Μία πτώση αρκετά νωρίς στο πρώτο σκέλος τον άφησε να παλεύει προσπερνώντας συνεχώς αντιπάλους του ώσπου να καταλήξει στην δεύτερη θέση. Η μάχη χάθηκε οριστικά στο δεύτερο σκέλος μετά από μία μηχανική βλάβη στην μοτοσυκλέτα του.

Ήταν πλέον η κατάλληλη ευκαιρία για να λάμψει ξανά το άστρο του Γιάννη Τουρατζίδη. Με αλάνθαστη οδήγηση επικράτησε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας και έβαλε πάλι φωτιά στο κυνήγι του τίτλου.

Έχοντας δουλέψει σκληρά το τελευταίο διάστημα, ο Παναγιώτης Παπίλας από την Χαλκίδα ανταμείφθηκε με την δεύτερη θέση στην κατάταξη του αγώνα. Με δύο τρίτες θέσεις ο νεαρός Μανώλης Κρητικός σκαρφάλωσε αθόρυβα σχεδόν στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Στην κατηγορία Open οι Σταμάτης Λυρίου και Σταμάτης Δημολιάνης μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη, με τον δεύτερο Σταμάτη όμως να στέφεται νικητής της Κοζάνης, λόγω του καλύτερου αποτελέσματός του στο Β’ σκέλος.

Η μάχη των Quad κρατεί καλά, με τον Γιώργο Καπέλη να στέφεται διπλός νικητής στην Κοζάνη.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται μετά το καλοκαίρι, με τον αγώνα στο Άργος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα

ΜΧ1

1. Παναγιώτης Κουζής Honda
2. Christian Iliovski Honda
3. Δημήτρης Κοντολέτας Yamaha

MX2

1. Γιάννης Τουρατζίδης Yamaha
2. Παναγιώτης Παπίλας Honda
3. Μανώλης Κρητικός Yamaha

Οpen

1. Σταμάτης Δημολιάνης ΚΤΜ
2. Σταμάτης Λυρίου Yamaha
3. Νίκος Κριμπούνης ΚΤΜ

QUAD

1. Γιώργος Καπέλης Yamaha
2. Σπύρος Μπιρλής ΚΤΜ
3. Χάρης Μαυρίδης Yamaha

Δείτε το εξαιρετικό video του αγώνα με πολλές εντυπωσιακές λήψεις εδώ