Πώς να το κάνουμε; Κάποιοι έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο -και σίγουρα ένας αυτούς είναι ο Γάλλος πρωταθλητής Rally Sebastien Loeb.

Ο Loeb υποτίθεται ότι στα τέλη του 2012 αποσύρθηκε από τη δράση -μάλλον από βαριεστημάρα υποψιαζόμαστε, αφού κέρδιζε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally σερί από το 2004 και μετά. Εννιά φορές δηλαδή, σπάζοντας κάθε άλλο σχετικό ρεκόρ.

Αναζητώντας νέες προκλήσεις, είπε να δοκιμάσει πόσο «χεράς» είναι και στους δύο τροχούς. Το περασμένο σαββατοκύριακο λοιπόν έλαβε μέρος στον αγώνα «Scorpion Masters» που διεξήχθη στην πίστα της πατρίδας του Paul Ricard.

Πρόκειται για μία αναμέρηση αναβατών με πολλαπλά ταλέντα, αφού περιλαμβάνει αγώνα ταχύτητας, supermoto, trial και enduro!

Σκοπός του event είναι κάθε χρόνο να αναδειχθεί ο πιο ολοκληρωμένος αναβάτης. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι βέβαια επαγγελματίες, αλλά συμμετέχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι με ερασιτεχνικές μοτοσυκλέτες και φυσικά διασημότητες όπως ο «αποσυρμένος» κύριος Loeb.

Αποτέλεσμα; Ο Γάλλος τερμάτησε 13ος Γενικής. 13ος από 28 πολύ καλούς αναβάτες. Ανάμεσα σε αυτούς που είδαν την πλάτη του ήταν οι David Checa (μικρότερος αδερφός του Carlos Checa), ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross Frederic Bolley και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Supermoto Boris Chambon.

Νικητής της Γενικής ήταν ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro David Knight. Ο Loeb που πριν στραφεί στα μηχανοκίνητα σπορ ασχολούνταν με τη γυμναστική έχει ξανατρέξει με μοτοσυκλέτες –πριν 23 χρόνια, σαν έφηβος! Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι είδους καριέρα θα έκανε στη μοτοσυκλέτα, αν δεν τον είχε κερδίσει το αυτοκίνητο.

Η παρουσία του στο Scorpion Masters συμπληρώνει τις επιτυχημένες «εν αποστρατεία» εμφανίσεις του 2013 που δείχνουν ότι ο Sebastien κάθε άλλο παρά την απόσυρση από τη δράση σκέφτεται.

Φέτος κατέβηκε σε 4 αγώνες Παγκοσμίου Rally και πήρε τους δύο, στον 3ο τερμάτησε 2ος και στον 4ο εγκατέλειψε –σίγουρα προς μεγάλη ανακούφιση των υπολοίπων συμμετεχόντων. Επίσης πήρε μέρος και κέρδισε στη φημισμένη αμερικάνικη Διεθνή Ανάβηση Pikes Peak, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 1,5 δευτερόλεπτο.

Όπως ίσως και ο Valentino Rossi, o Sebastien είχε φλερτάρει πριν μερικά χρόνια με την Formula 1, κάνοντας μερικές φανταστικές δοκιμαστικές εμφανίσεις, αλλά τελικά η καρδιά του τον κράτησε στα Rally.

Του χρόνου ο ακατάβλητος Loeb γίνεται 40 και όπως έχει δηλώσει, θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Άντε μετά να μην ζηλεύεις τέτοιους… συνταξιούχους.