Το Σαββατοκύριακο αυτό στην πίστα Sepang συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον τραγικό χαμό του νεαρού αστεριού των MotoGP. Ήταν το 2001 όταν έφυγε σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Supersic, βυθίζοντας στο πένθος γονείς, φίλους, θαυμαστές και τα paddock των αγώνων.

«Η επιστροφή στη Sepang συνοδεύεται από μεγάλο πόνο, δικό μου και όλων των παιδιών της ομάδας που είχαμε συνηθίσει το μεταδοτικό, καλοπροαίρετο χιούμορ του Μάρκο», ανέφερε ο Fausto Gresini, αφεντικό της Honda Gresini.

Κατά το σούρουπο της Πέμπτης πριν τον αγώνα, ο Gresini κατάθεσε λουλούδια στον τόπο που «έπεσε» ο Marco, σε μια όμορφη τελετή όπου συμμετείχαν όλοι οι αναβάτες και η διεύθυνση των MotoGP.

«Η συναισθηματική φόρτιση είναι έντονη κι αυτός είναι ένας λόγος να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος».

O Alvato Bautista που οδηγεί τώρα τη μοναδική Repsol Honda RC213V, θέλησε πολύ να τιμήσει τον αδικοχαμένο Ιταλό με τον πιο κατάλληλο τρόπο: «Μαζί με τους τεχνικούς της Showa και της Nissin, ο Alvaro έχει καταφέρει να βάλει τις βάσεις για τη σωστή εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μας και από αγώνα σε αγώνα η απόδοσή μας ανεβαίνει», επισήμανε ο Gresini.

«Ερχόμαστε στην Sepang με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, δηλαδή να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο, μειώνοντας την απόσταση από τους πρώτους. Η Sepang είναι μια πίστα που αρέσει στον Alvaro, θα μπορούσε να φέρει κορυφαίο αποτέλεσμα».

Ο Bautista αναζήτησε στη Μαλαισία το πρώτο βάθρο της χρονιάς. Στον προηγούμενο αγώνα, στην Motorland Aragon είχε από τον 3ο Rossi διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου.

Τελικά δεν μπόρεσε να τερματίσει παρά στην 5η θέση της κατάταξης, μετά από μια μικρής διάρκειας μονομαχία με τον Rossi που τελικά αποσπάστηκε και ήταν 4ος.

Ο Bautista όμως πήγε στη Μαλαισία όντας στην 7η θέση της βαθμολογίας αναβατών, μόλις 10 πίσω από τον Stefan Bradl της LCR Honda. Έφυγε από την πίστα της Sepang έχοντας κερδίσει μία θέση (6ος) στη βαθμολογία, που αναμένεται να διατηρήσει, καθώς ο «βαθμολογικός» του αντίπαλος, τραυματίστηκε και δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.