Ο πρωτοπόρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Moto GP για το 2019 έπαιζε στην έδρα του, στην Καταλονία. Είχε ένα επιπλέον κίνητρο, λοιπόν, για να πανηγυρίσει τη νίκη στην πίστα του Μοντμελό, κάτι που κατάφερε με πανηγυρικό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Ο Καταλανός αναβάτης της Honda και πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, είδε την καρό σημαία μπροστά από τον Γάλλο Φάμπιο Κουαρταράρο (Yamaha) και τον Ντανίλο Πετρούτσι (Ducati) που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ο Μάρκες εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Χόρχε Λορένθο στον αγώνα, που έριξε κάτω τους Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati), Μάβερικ Βινιάλες (Yamaha) και Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha), έχοντας τη δυνατότητα να δώσει έναν άνετο αγώνα, που δεν είχε στην πραγματικότητα ποτέ σοβαρή πίεση για να χάσει την πρωτιά.

Ο Πετρούτσι προσπάθησε να κρατήσει τον Άλεξ Ρινς πίσω του, αλλά ήταν ο Κουαρταρλαρο αυτός που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ισπανού αναβάτη της Suzuki, που έπεσε πίσω (τέταρτος), για να πάρει τη δεύτερη θέση του βάθρου, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να φτάσει μπροστά του τον πρωταθλητή.

Έτσι, ο Μάρκες άνοιξε στους 37 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντοβιτσιόζο και ήδη από τον έβδομο αγώνα της σεζόν δείχνει ότι είναι το απόλυτο φαβορί για ακόμη έναν τίτλο.

Δείτε τα αποτελέσματα του καταλανικού gp εδώ.

Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.