Ο πρώην team manager της εργοστασιακής ομάδας Yamaha MotoGP επί εποχής Rossi, απάντησε μέσω Twitter στις φήμες ότι πρόκειται να αναλάβει την Ομάδα με την οποία θα επιστρέψει το 2014 στα ΜotoGP η Suzuki.

Έγραψε ο Brivio στο Twitter (@Davide_Brivio): «Η Suzuki ήρθε σε επαφή μαζί μου για τα MotoGP, αλλά απλώς συζητάμε και δεν είμαι ο μόνος με τον οποίο το κάνουν. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το 2014, μόνον για τις δοκιμές που θα κάνουν το 2013».

Ο Ιταλός ήταν team director στην Yamaha το 2004, όταν ο Valentino Rossi κέρδισε τον πρώτο του τίτλο με τη M1.

Αργότερα, από το 2008 και μετά, ανέλαβε αποκλειστικά το γκαράζ του Rossi, την εποχή του περίφημου τείχους μεταξύ Rossi και Lorenzo. Ύστερα εγκατέλειψε τη Yamaha όταν το 2010 έφυγε ο Rossi αλλά δεν πήγε στη Ducati, αναλαμβάνοντας συμβουλευτικό ρόλο στην προώθηση των προϊόντων VR46, ιδιοκτησίας Rossi φυσικά.

Η Suzuki ανέστειλε στα τέλη του 2011 τις δραστηριότητές της στα MotoGP, εξαιτίας οικονομικής στενότητας που προκλήθηκε από την οικονομική κρίση. Ωστόσο έχει δηλώσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον της να επιστρέψει το 2014, ενώ προγραμματίζει δοκιμές της νέας της μοτοσυκλέτας για φέτος.

Ωστόσο ο CEO της Dorna, Ισπανός Carmelo Ezpeleta μόλις πρόσφατα δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Suzuki θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποια από τις υπάρχουσες ομάδες MotoGP, πριν της επιτραπεί να λάβει πάλι μέρος στο πρωτάθλημα.

Πέρα από αυτό του Brivio, ακούγεται πολύ και το όνομα του Paul Denning και του πρωταθλητή του 1993, Kevin Schwantz. Ο Denning έτρεχε την προηγούμενη ομάδα Suzuki MotoGP.

Ως οδηγός εξέλιξης για φέτος φέρεται ο Γάλλος Randy de Puniet της Ομάδας Aspar CRT.