Οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει ήδη τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά μόλις τώρα επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα από τον ίδιο τον Lino Dainese.

Η γνωστή ιταλική εταιρεία ρουχισμού και εξοπλισμού ασφαλείας για μοτοσυκλετιστές, σκιέρ και άλλους σπόρτσμεν βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή. Η αποκάλυψη έγινε σε συνέντευξη του ιδρυτού της εταιρείας προς την εφημερίδα VeneziePost.

Τα σχέδιά του Dainese περιλαμβάνουν την εύρεση επενδυτή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος, η εταιρεία του έφτασε στο παραπέντε μιας συμφωνίας με ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, όμως οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν λίγο πριν τις υπογραφές, λόγω διαφωνιών στη διαμόρφωση του τελικού συμβολαίου.

Ο Dainese αποσαφήνισε με τη συνέντευξη του ότι η αναζήτηση επενδυτή δεν οφείλεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση της εταιρείας, αλλά στην ανάγκη της να επεκταθεί και πέραν του μοτοσυκλετιστικού και γενικότερα αθλητικού χώρου.

Η στρατηγική της εταιρείας πλέον έχει επικεντρώσει την ανάπτυξή της γύρω από τις εφαρμογές της πρωτοποριακής τεχνολογίας D-Air, για τις οποίες όμως απαιτούνται κεφάλαια.

Θυμίζουμε ότι αυτόν τον καιρό διευθύνων σύμβουλος στην Dainese είναι ο Frederici Minoli. O οποίος, εκτός από προσωπικός φίλος του Dainese, είναι και ο άνθρωπος που χειρίστηκε την εξαγορά της Ducati από το επενδυτικό κεφάλαιο Texas Pacific Group.

Κατά τον Minoli, ο εξωτερικός επενδυτής είναι ο μόνος τρόπος υγιούς ανάπτυξης της φίρμας από την Vicenza. Μάλιστα λέγεται πως ακριβώς με το TP Group -το οποίο ο Ιταλός μάνατζερ γνωρίζει πολύ καλά- ήταν που συζητούσε μυστικά η Dainese.

Οπότε προς ώρας τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, τα σχέδια για επέκταση συνεχίζονται, η υλοποίησή τους όμως πήρε αναβολή για το μέλλον. Στην Dainese θυμίζουμε, μερίδιο μετοχών έχει και ο Valentino Rossi.