Η Kawasaki δημοσιοποίησε τη διεύθυνση ενός νέου site που λειτουργεί σαν «πειραχτήρι» για τον νέο της πειρασμό, το ανανεωμένο «Z», μια μοτοσυκλέτα που η ίδια η εταιρεία περιγράφει με περισσό «θράσος» ως την «Απόλυτη Μοτοσυκλέτα».

Το μάρκετινγκ της Kawa προχωρά ακόμη περισσότερο, χρησιμοποιώντας στην περιγραφή του νέου Ζ τον ιαπωνικό όρο sugomi που σημαίνει «την έντονη αύρα ή ενέργεια μεγαλείου που εκπέμπει ένα άτομο ή αντικείμενο και γίνεται αντιληπτή από τον παρατηρητή».

Το σημαντικό είναι πως η δημοσιοποίηση αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη παραδοχή πως έρχεται ο αντικαταστάτης του Z1000. Κατά πληροφορίες η μεγάλη αλλαγή θα αφορά τον κινητήρα, καθώς το νέο Ζ θα φορά έναν ελαφρώς μεταλλαγμένο ZX-10R με τα 998 κυβικά και τα 200 άλογα (στον στρόφαλο).

Το σημερινό Z θυμίζουμε φορά έναν καταγόμενο από τον παλιό -αλλά «πολύ παλιό» -τετρακύλινδρο του ZX-9R με τα 1043 κυβικά.

Το βίντεο δείχνει βέβαια ελάχιστα, προσφέροντας μόνον ένα περίγραμμα της μοτοσυκλέτας που δεν επαρκεί για να σχηματίσουμε άποψη. Το μόνο που μπορούμε να συνάγουμε ότι ότι θα φορά ένα τεράστιο, πιθανότατα 200άρι πίσω λάστιχο και ότι μάλλον οι εξατμίσεις θα διατηρήσουν το εικονικό τετραεδρικό τους σχήμα.

Μπροστά η ακαθόριστη φιγούρα μας αφήνει να υποψιαστούμε ότι το μίνι φέρινγκ θα έχει πολύ «κακό βλέμμα» και 4 προβολείς κάτω από άγρια σμιχτά φρύδια.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το νέο Ζ1000 θα είναι μια γυμνή-παρακλάδι του superbike της Kawasaki όπως είναι τα Aprilia’s V4 Tuono και το S 1000 S της BMW ή θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τα καθαρόαιμα όπως το Super Duke 1290 ή το Ducati Streetfighter, γνώμη μας είναι πως θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Την αλήθεια θα μάθουμε στις 5 Νοεμβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα «προκαταρκτικά» της παρουσίασης…