Η εξωτική Husqvarna του Στιβ ΜακΚουίν

Το θρυλικό 250 κυβικών εντούρο του 1971 εμφανίστηκε σε οίκο δημοπρασιών


ΜΟΤΟΝΕΑ
8:10
19/09/2019
Η εξωτική  Husqvarna του Στιβ ΜακΚουίν
loading

Οι αγώνες μοτοκρός πήγαν ουσιαστικά στην Αμερική το 1966, όταν ο σουηδός πρωταθλητής της κατηγορίας των 250 κυβικών, Torsten Hallman, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και μονοπώλησε το σπορ με τη φοβερή και τρομερή Husqvarna 250 Cross του.

Βλέποντας πώς πετούσε ο Hallman με τη Husqvarna του, και οι άλλοι αναβάτες δεν είχαν επιλογή παρά να το γυρίσουν στη Husqvarna, γεννώντας έτσι ένα φαινόμενο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ίδιο έκανε φυσικά και ο Malcolm Smith κι έτσι εμφανίστηκε στο εξίσου θρυλικό σήμερα ντοκιμαντέρ «On Any Sunday» (1971), που έκανε το μοτοκρός δημοφιλές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τι δουλειά έχει με όλα αυτά ο Στιβ ΜακΚουίν; Πέρα από παραγωγός του ντοκιμαντέρ, ήταν και λάτρης του μοτοκρός, έχοντας κι αυτός μια καλή συλλογή από Husqvarna.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα την αγόρασε καινούρια το 1971 μέσω της εταιρίας του Solar Productions, έχοντας ακόμα τα αυθεντικά πιστοποιητικά με τις υπογραφές του.

Παρά το γεγονός ότι άλλαξε αρκετά συλλεκτικά χέρια όλα αυτά τα χρόνια, το μηχανάκι έχει υποστεί δραστική αποκατάσταση, παραμένοντας σε άριστη κατάσταση, όπως ακριβώς θα το ήθελε ο αρχικός ιδιοκτήτης του.

Όσο για τη σημερινή τιμή του, σύμφωνα με τον οίκο Βonhams, αξίζει κάπου μεταξύ 45.000-54.000 ευρώ…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει