Η GASGAS είναι μια μικροσκοπική ισπανική εταιρεία φημισμένη για τις trial μοτοσυκλέτες της. Η Ossa πάλι είναι μια παλιά δόξα του μοτοσυκλετισμού, «γεννημένη» το 1924 από τον παππού του προ δεκαετίας αστεριού των MotoGP, του Sete Gibernau.

Η εταιρεία σταμάτησε τη λειτουργία της το 1982. Ξαναγεννήθηκε πριν μερικά χρόνια, το 2009 και από τότε παλεύει να μεγαλώσει το μερίδιό της σε μια αγορά που μικραίνει και δυσκολεύει διαρκώς.

Την ίδια ώρα η GASGAS επεκτείνεται με ένα νέο εργοστάσιο στην Βραζιλία και πιθανώς ένα ακόμη σε λατινοαμερικάνικη χώρα και ένα στην Ασία.

Ως κοινό εργοστάσιο των δύο εταιρειών θα λειτουργεί στο εξής αυτό που έχει η GASGAS στην κωμόπολη Salt (στην περιοχή της Girona) της Καταλονίας. Με άλλα λόγια η Ossa θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της GASGAS για να κατασκευάζει τις δικές της μοτοσυκλέτες.

Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής της, από τις 9.000 μονάδες στις 15.000 το χρόνο. Παράλληλα θα αυξηθεί το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου από τους 130 στους 200 υπαλλήλους και εργάτες, σε μια εποχή βαθιάς ανεργίας.

Η συμφωνία είναι απόλυτα λογική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή εποχή. Αυτό που προκαλεί κάποια απορία είναι ότι οι δύο εταιρείες παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα.

Πιθανώς λοιπόν δεν πρόκειται απλά για μια συνεργασία, αλλά για το πρώτο βήμα κάποιου είδους στενότερης αλληλεξάρτησης ή συγχώνευσης.