Με μια επίδειξη τεχνικής και πονηριάς, ο Μάρκεθ κέρδισε στην Αυστραλία, οδηγώντας τον Βινιάλες σε πτώση στον τελευταίο γύρο.

Από την εκκίνηση του αγώνα φάνηκε πως θα ήταν ένας αγώνας γεμάτος συγκινήσεις και σασπένς. Στον πρώτο γύρο ο Ρόσι φάνηκε πως βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα καθώς πέρασε πρώτος και έκανε αμέσως διαφορά. Επίσης στον πρώτο γύρο ο Πετρούτσι πιέστηκε από τον Μάρκεθ, γλίστρησε και πέφτοντας παρέσυρε και τον Κουαρταραρό.

Στους επόμενους δέκα γύρους απολαύσαμε προσπεράσεις και τρομερές μάχες σώμα με σώμα στο γκρουπ των 9 οδηγών που βρίσκονταν στις 9 πρώτες θέσεις. Ο Ρόσι άρχισε να χάνει θέσεις με τον Κράτσλοου και τον Ιανόνε να παίρνουν για λίγο την πρωτοπορεία.

Ο Μάβερικ Βινιάλες που στην εκκίνηση είχε χάσει πολλές θέσεις, βρήκε ρυθμό, άρχισε να περνά έναν-έναν κάθε οδηγό που έβρισκε στον δρόμο του και έφτασε στην πρώτη θέση. Ο Μάρκεθ που έκανε ένα αγώνα τακτικής, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ιδίως εκείνο του Καλ Κράτσλοου και βρέθηκε πίσω από τον Βινιάλες. Οι δύο τους άρχισαν τις δυνατές μάχες και ξέφυγαν μπροστά.

Ο Ρόσι συνέχισε να χάνει θέσεις και ο Μίλερ ήταν αυτός που ανέβαινε. Με λίγους γύρους να απομένουν ο Βινιάλες με τον Μάρκεθ είχαν εξαφανιστεί μπροστά, με τον Καλ Κράτσλοου να βρίσκεται στην 3η θέση αλλά μόνος του δίχως να μπορεί να απειλήσει κανέναν και δίχως να τον απειλεί κανείς.

Στο γκρουπ πίσω από τον Καλ Κράτσλοου γινόταν πάλι κόλαση με τους οδηγούς όλους να περνούν ο ένας τον άλλον. Στον τελευταίο γύρο, ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά με τον Βινιάλες πίσω του να έχει «λυσσάξει» δίχως να μπορεί να βρει σημείο να τον περάσει. Ο Βινιάλες προσπάθησε με χίλιους τρόπους να περάσει και έδειχνε πως είχε εκνευριστεί τρομερά. Ο εκνευρισμός του δεν ήταν καλός σύμβουλος. Λίγες στροφές πριν το τέλος, προσπάθησε άλλη μια φορά να περάσει τον Μάρκεθ, δεν τα κατάφερε και έπεσε, με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια μια σίγουρη 2η θέση.

Ο Καλ Κράτσλοου έτσι βρέθηκε 2ος με 3ο τον τοπικό Τζακ Μίλερ! Ο Ρόσι που συμπλήρωσε σε αυτόν τον αγώνα το απίστευτο νούμερο των 400 εκκινήσεων στους αγώνες, τερμάτισε μόλις 8ος.

Ο Μάρκεθ για άλλη μια φορά έκανε το γνωστό του «παιχνίδι». Έμεινε πίσω από τον αντίπαλό του, τον «μέτρησε» και την κατάλληλη στιγμή τον πέρασε, δίχως αυτός, να μπορεί να απαντήσει. Το έχει κάνει 2 φορές με τον Κουαρταραρό και τώρα το έκανε στον Βινιάλες.

Ο Πρωταθλητής εκτός από τρομερά γρήγορος είναι πανούργος και πονηρός.

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.