Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία ConVeX που παρουσίασε η Ducati στο CES 2019

Ο ακρογωνιαίος λίθος στη στρατηγική «Safety Road Map 2025» της ιταλικής εταιρίας


ΜΟΤΟ
12:03
15/01/2019
Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία ConVeX που παρουσίασε η Ducati στο CES 2019
loading

Στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES 2019 που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, η Ducati σε συνεργασία με τη «μαμά» Audi και τη Ford, παρουσίασαν την τεχνολογία ConVeX (Connected Vehicle to Everything), που διασυνδέει τα οχήματα, τις οδικές υποδομές και τους πεζούς, με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια για όλους και ιδιαίτερα τους μοτοσυκλετιστές.

Η τεχνολογία ConVeX αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη στρατηγική «Safety Road Map 2025» που έχει χαράξει η ιταλική εταιρεία με στόχο να αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειας των αναβατών. Οι πρώτες φάσεις αυτής της στρατηγικής προβλέπουν τη σταδιακή εφαρμογή του συστήματος ABS Cornering σε όλα τα μοντέλα της Ducati, καθώς και την κυκλοφορία μιας μοτοσυκλέτας που θα διαθέτει σύστημα ανίχνευσης (ραντάρ) εμπρός και πίσω, το 2020.

Στις επιδείξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πρωταγωνίστησε μια Ducati Multistrada 1260, μαζί με μοντέλα της Audi και της Ford. Όλα τα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με το chipset 9150 C-V2X της Qualcomm, επιδεικνύοντας και πρακτικά πως η τεχνολογία ConVeX εξασφαλίζει την 100% ασφαλή διέλευση οχημάτων και μοτοσυκλετών σε διασταύρωση τεσσάρων κατευθύνσεων, δίχως σηματοδότες και σήμανση.

Παράλληλα, οι συνεργαζόμενες εταιρείες έκαναν επίδειξη των τεχνολογιών V2V (Vehicle-to-Vehicle/Όχημα προς Όχημα), V2P (Vehicle-to-Pedestrian/Όχημα προς Πεζό) και V2I (Vehicle-to-Infrastructure/ Όχημα προς Υποδομή) τονίζοντας τη σημασία και τη δυναμική της τεχνολογίας ConVeX. Στα διάφορα σενάρια επίδειξης που εκτυλίχθηκαν κατέστη σαφές το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν οι επεξεργαστές νέας γενιάς στην αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις και επικίνδυνα σημεία, καθώς επίσης και στην αποτελεσματικότερη προστασία πεζών και δικυκλιστών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει