Στην παρέα του «The 2Night Show» της Τρίτης (20/6), καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η Μαρία Ηλιάκη. Η δημοφιλής παρουσιάστρια μίλησε για την εμπειρία που της άφησε η τηλεόραση, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο της μεγάλης επιτυχίας του «Δέστε τους». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου της ξύπνησε μνήμες από την εκπομπή, τονίζοντάς της πώς τότε δεν μπορούσε να την ψυχολογήσει.

«Ήταν πολύ ωραία τα χρόνια του Κους-Κους, είχαν κάτι, μια ανεμελιά, μία αθωότητα. Έλεγε ο καθένας τη βλακεία του και δεν μας παρεξηγούσε κανείς, πάντα στο πλαίσιο της ευπρέπειας όσο γινόταν. Δεν θα άλλαζα τίποτα από τότε. Χαίρομαι που το έζησα, το έκανα και το κάνω ακόμα. Ήθελα να γίνω σαν τη Ρούλα Κορομηλά, και πώς τα φέρνει η ζωή και πέφτω πάνω της και γίναμε φίλες. Έγινα δημοσιογράφος στις εκπομπές της και κάπως έτσι σιγά σιγά μπήκα», δήλωσε η Μαρία Ηλιάκη.

«Πέρασα πολύ ωραία στην τηλεόραση και ήταν ένα επάγγελμα που ονειρευόμουν να κάνω από μικρή. Την περίοδο του “Δέστε τους” δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Όλο αυτό με τον Νίκο, τον χορό της Ηλιάκη. Με σταματούσαν και μου έλεγαν να τους χορέψω. Ωστόσο, ενώ ζούσα κάτι πολύ ωραίο επαγγελματικά, ήταν από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής μου, γιατί ήταν τότε που ξεκίνησε να αρρωσταίνει η μαμά μου, ζούσα μια παράνοια.Πήγαινα το βράδυ στο σπίτι, έκλεινα τα παντζούρια και προσπαθούσα να ντιλάρω με μια κατάσταση που δεν!», εξομολογήθηκε στη συνέχεια η παρουσιάστρια και πρόσθεσε:

«Στην αρχή, όταν αρρώστησε η μαμά μου και άρχισε να παθαίνει τα πρώτα εγκεφαλικά, δεν μπορούσα να το δεχθώ. Είχαμε μία έντονη σχέση με τα θετικά και τα αρνητικά της. Ενώ με τον μπαμπά ήταν πιο ήρεμη, αγαπησιάρικη. Ταλαιπωρήθηκε 8 χρόνια, αλλά νομίζω ότι εκεί που είναι τώρα είναι χαρούμενη και περήφανη. Όταν έγινα κι εγώ μαμά, δικαιολόγησα πολλές συμπεριφορές της, ειδικά την υπερπροστατευτικότητά της. Την καταλαβαίνω τώρα αν και τότε εκνευριζόμουν», συμπλήρωσε.

Για ποιο λόγο «απείχε», συνειδητά, από την τηλεόραση; Τι θα ήθελε να κάνει τηλεοπτικά; Επίσης, μοιράστηκε την ιστορία αγάπης με τον σύζυγό της, Στέλιο, τη ζωή τους στην Ελβετία, τη δύσκολη εγκυμοσύνη της, την «αυστηρή» καθημερινότητα της Ζυρίχης, και εξήγησε τους λόγους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Τέλος, αναφέρθηκε και στην εκπομπή «ANT1 Flashback» με τον Νικόλα Ράπτη, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.

«Όταν με βλέπουν με την Κατερινούλα, με κοιτάζουν με λύπηση και μου λένε ότι δεν μου μοιάζει. Αλλά δεν έχω πρόβλημα γιατί είναι ωραίος ο άντρας που πήρα. Ο Στέλιος μου πήρε το μαύρο σύννεφο. Γνωριζόμασταν χρόνια από κοινές διακοπές στην Κρήτη. Με θεωρούσε πολύ απρόσιτη, ότι τον σνομπάρω. Και τον σνόμπαρα γιατί ήταν από τους ωραίους των Χανίων. Όταν πέρασαν τα χρόνια και έγινα και εγώ πιο ήρεμη και κατασταλαγμένη, τα βρήκα με το μέσα μου και έτυχε να μου στείλει ένα μήνυμα και να του απαντήσω. Δεν θυμάμαι πώς έγινε ακριβώς. Κάτι του είπα, κάτι μου είπε και μου είπε να πάμε για ένα φαγητό».

Όπως εξομολογήθηκε, έμεινε από επιλογή της τρία χρόνια εκτός δουλειάς γιατί ήθελε να ζήσει τον έρωτά της με τον Στέλιο Μανουσάκη.

Πλέον ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, αφού παραδέχτηκε πως δεν περνούσαν πολύ καλά στην Ελβετία αφού όλη η ζωή εκεί είναι τελείως διαφορετική από την Ελλάδα.

«Πρωινό δεν θα ήθελα να κάνω. Τώρα είναι λίγο μπλεγμένα τα πράγματα, δεν θα ήθελα να μπαίνω στα χωράφια της ενημέρωσης. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Ίσως κάποιο τηλεπαιχνίδι. Δεν θα ήθελα ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν.

Το «Ant1 Flashback» ήταν μια ωραία συγκυρία, δέσαμε ωραία με τον Νίκο Ράπτη. Ήταν σαν πενταήμερη όλο αυτό, δεν ήταν γύρισμα.

Τα παλιά χρόνια υπήρχε πολλή κ@@@λα στα προγράμματα, ενώ τώρα όχι. Αισθάνομαι ότι πλέον έχουμε χάσει την έμπνευση. Ασχολούμαστε περισσότερο με το τι θα πει ο ένας και ο άλλος.

Δεν με αγχώνει που δεν δουλεύω. Υπάρχει το digital κομμάτι που είναι μια ωραία επαφή με τον κόσμο και είναι ένα έσοδο.

Εγώ παρουσιάστρια είμαι, αυτή τη δουλειά αγαπώ. Δεν την έκανα γιατί ήθελα να ζήσω άλλα πράγματα, έκανα και την Κατερινούλα μου. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη και είχα αυτή την υπερέμεση γιατί έκανα πολλούς εμετούς. Νοσηλεύτηκα τέσσερις φορές (η υπερέμεση της κύησης είναι η σπάνια εκείνη κατάσταση -0,5-2% των κυήσεων-, η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους κατά τη διάρκεια της κύησης που οδηγούν σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια έως και απώλεια βάρους)».

Αναβίωσε τον θρυλικό της χορό από το «Δέστε Τους» μετά από 9 χρόνια

Η παρουσιάστρια, παίζοντας το γνωστό παιχνίδι με τα τραγούδια στο «The 2Night Show», ξαναθυμήθηκε τις χορευτικές κινήσεις που έκανε γνωστές στο πανελλήνιο μέσα από την καθημερινή εκπομπή του Alpha την περίοδο 2009-2014 και αναβίωσε τον θρυλικό της χορό, που τη χαρακτήρισε στο «Δέστε Τους».

«Αν το χόρευα τώρα αυτό, θα ήταν λίγο διαφορετικό νομίζω. Θα ήταν λίγο πιο… της μάνας η κούραση. Τα παιδιά πίσω συγκινήθηκαν, μου λένε τι τους θύμισα», σχολίασε αμέσως μετά η Μαρία Ηλιάκη.

«Το ξέρεις ότι τότε με έπαιρναν τηλέφωνο από club στην επαρχία για να πάω να κάνω guest. Κανονικά και να με πληρώνουν. Νόμιζαν ότι έβγαινα και χόρευα», αποκάλυψε κλείνοντας η Μαρία Ηλιάκη.